« Bästa miljövideon hittills? | Main | Geotermisk energi en källa att räkna med (statisk elektricitet mindre så) »

den 22 januari 2007

Comments

Robert

Det här är inte min åsikt, men borde vara riktig ändå. ;)

Det jag läser i denna artikel är ju ett hot mot välfärden i vårt land och utvecklingsländernas väg från fattigdom till ett modernt samhälle. Ska vi sluta konsumera onödiga prylar? Det är ju helgalet! Det är ju som att sluta tanka bilen och ändå tro att man ska komma framåt! Jag är absolut ingen expert i vare sig ekonomi eller samhällsstrukturer, men lite har jag snappat upp. Dagens samhälle bygger på konsumtion och att folk ska omsätta prylar, gärna i ett rasande tempo. För att staten ska få in skattepengar till våra sjukhus så måste prylar och pengar byta ägare. De flesta varorna idag kommer från Asien, typ kläder, leksaker och annat plastjunk. Att då uppmana till att sluta eller minimera vår konsumtion innebär ju att statens inkomster kommer att minska. U-ländernas möjligheter att tjäna pengar på oss slösaktiga, minskar rejält.

Frågan är vad händer om vi slutar att konsumera onödiga prylar och bara köper det vi måste ha? Vem blir förlorarna?


Liska

Bra diskussion, bra tillägg av Robert. Jag går och funderar över det där alltid när jag vill köpa något som inte är absolut nödvändigt. Numera låter jag alltid bli att köpa det som inte verkligen behövs, med motivationen att jag har mer pengar över till annat.

Just när man har sett filmen "China Blue" som handlar om en jeans-fabrik i Asien blir man inte direkt sugen på att "hjälpa" de anställda genom att köpa deras jeansmärke - De är ändå fattig, de fryser, jobbar alledeles för långa pass, de har inte råd för att köpa medicin eller för att åka hem till sina familjer över nyår. Kan man inte börja med att man köper kläder/prylar som tillverkades av arbetare som har rättvisa arbetsförhållanden?

Krassel

Det är så lätt att vara precis vem man vill på internet. Så lätt att vara duktig. Och dessutom få cred i andras bloggar för det.

Man kanske skulle börja blogga lite, H?

Robert

Hej Krassel!
Ett hett tips! Om du ska börja blogga så var dig själv. Vad tjänar du på att vara någon annan? När du väl kommer till verkligheten så kan du inte dölja dig bakom någon blogg. Besvikelsen är ett faktum, om det nu skulle visa sig att du spelat en annan människa än den du är.

Om du syftar på Liska och mig, så är svaret ja. Vi försöker att vara "duktiga" och dra vårat strå till stacken, så vi alla kanske kan få leva i en lite bättre värld. Själv har jag barn och tror nog att hans barn vill uppleva djur och natur, som vi gjorde en dag.

Du är varmt välkommen ut i bloggdjungeln, för jag tror du duger som den du är!

The comments to this entry are closed.

Blogglista - världen