« Kate, julskräpet och en fråga till Förpackningsinsamlingen | Main | Terry Tamminen »

den 4 januari 2007

Comments

leif

Hej!

Din blogg för en tid sedan om att utvinna energi på dansgolveyt (eller av tusentals stressade fötter i Londons tunnelban) lämnar mig ingen ro.
Den effekt man kan ta vara på kostar visserligen ingenting, men är vad jag förstår ack, så blygsam. Fast det är klart: Många bäckar små.....
Och det som stör mig är just det förra, att det absolut måste vara gratis, dvs att det alltid ska komma oss till del utan minsta ansträngning.

Hundratusentals kvinnor och män, unga och gamla, söker sig varje dag till motionsanläggningar av olika slag. (Ibland löpband eller tryckluftsredskap, som kräver att man kopplar in sig på elnätet för att kunna motionera). De springer, hoppar, lyfter, dansar. Tillsammans utgör de ett gigantiskt kraftverk.

Varför görs aldrig några försök att låta dessa aktiviteter resultera i dubbla nyttor? Både ge oss välbehövlig motion och t ex hålla elljusspåret upplyst.
Jag skulle alltså gärna vilja veta, om det finns någon idrottsförening, som lyckats omvandla träningskvällarnas uppvärmning till elenergi. Verktygen borde finnas.

Förmodligen har någon i Norrland redan provat på. Det är ju där kraften finns.

MVH
Leif

Sven

Spännande tanke. Ska fråga runt lite.

The comments to this entry are closed.

Blogglista - världen