« Fråga Umbra | Main | Sol och vind »

den 4 oktober 2006

Comments

Anne

Intressant genomgång och förvånande att högskolorna inte ligger mer framme i bloggandet.

Magnus

Kul grej,

Men jag tror inte all forsknin passar sig i bloggform. Speciellt inte på svenska då läsarantalet skulle vara litet... Tror man gör rätt i att satsa på andra publiceringar i stället. Om man inte kan lösa det genom att blanda in flera forskare på samma blogg (SLU) eller blanda flera olika ämnen för att få läsare.

Sven

Magnus: Jag tror inte att alla bloggare kommer att vilja blogga, men jag har svårt att tänka mig någon sorts forskning som man inte skulle kunna blogga om, om man ville. Och svenska eller engelska kan man ju välja själv. Och skriva i andra tidningar kan man ju göra ändå......

Magnus

Antar att du menar forskare?

Men jag tror väldigt få är intreserade av att lägga ner mycket tid på blogga om just sin forskningsgrej eftersom de allt som oftast är för smalt (iaf inom teknik/natur/medicin). Jag tror mer på samanslagningar och breda grepp för att personerna ska orka.

typ SLU bloggen... eller än mer RealClimate stuk. Jag har själv lekt med tanken... men det är helt enkelt inte värt tiden det kostar.

Sara

Jag har fortsatt fundera på hur man skall ta reda på svenska forskare som bloggar och påbörjat en lista över vetenskapsbloggar i Sverige . Det är inte helt enkelt att hitta forskare som bloggar. Jag började helt enkelt med att följa blogglistorna som fanns i de jag visste om. Fyll gärna på med tips, listan hittar man på min blogg från inlägget nedan:
http://www.kult.lu.se/bivil/sakj/?p=43

Marcus Andersson

Intressant att se hur stora skillnaderna än mellan högskolornas (informationsavdelningars?) kunskaper och intresse.

Fick inte Handelshögskolan i Stockholm vara med, eller har de bara inte svarat?

Sven

Hej Marcus,

Nu var jag tvungen att gå tillbaka och kolla bland mina mail, jo, de var med men svarade inte. Och jag följde aldrig upp det, tyvärr.

The comments to this entry are closed.

Blogglista - världen